Diversiteit als meerwaarde: inclusief aanwerven

21 januari 2021

De werking van Dienstenthuis is de laatste jaren meegegroeid met de stijgende diversiteit in Vlaanderen, niet enkel in het aanwervingsbeleid maar ook tijdens de verdere tewerkstelling.  Koen Umans, bedrijfsleider van Dienstenthuis Antwerpen, getuigt in een inspirerende webinar, georganiseerd door de VDAB.

20210121 Foto

“Een derde van de bevolking in België is van buitenlandse afkomst of heeft buitenlandse nationaliteit. Diversiteit in ons land is erg groot is en zal nog verder groeien.” zo lazen we recent op heel wat nieuwssites.

 

Binnen Dienstenthuis is dit geen nieuws meer, het is een trend die wij al langer kennen, en die we omarmd hebben.  Meer dan 50% van onze werknemers heeft een migratieachtergrond, zowel bij de thuishulpen als bij kantoormedewerkers.  Dienstenthuis is de laatste jaren meegegroeid met de stijgende diversiteit.  Zo zetten we nu nog meer dan vroeger in op een goede opleiding, niet enkel in groep maar ook individueel.  Ook volgen verschillende thuishulpen taalcoaching om hen zelfzekerder te maken in communicatie met klanten.  Een vaardigheid die ze niet enkel in hun job kunnen inzetten, maar ook daarbuiten.

 

We kunnen talloze voorbeelden geven van kansen die ontstaan waar vele mensen en culturen samenkomen: kansen voor onze werknemers, onze klanten, ons bedrijf en iedereen rondom ons.

 

Uiteraard staan ook wij wel eens voor uitdagingen door de stijgende diversiteit, ook wij worden geconfronteerd met misverstanden.  Maar steeds blijft onze visie overeind: diversiteit niet als uitdaging maar als meerwaarde zien.

 

Wil je weten hoe we dat doen? Volg dan op 26 januari de inspirerende webinar georganiseerd door de VDAB, waarin Koen Umans, bedrijfsleider van Dienstenthuis Antwerpen, tips en inzichten deelt rond inclusief aanwerven.

Dienstenthuis is de eerste werkgever in België die mij als mens heeft gezien, die keek naar mijn kwaliteiten en niet naar mijn afkomst.

Ikram, administratief-commercieel bediende

Ikram C
Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag