Dienstenthuis maakt ook buiten proper

– 16 juni 2024 –

Dienstenthuis Turnhout poetst wekelijks de woning van 7000 gezinnen, maar vorige week trokken we naar buiten en letterlijk de straat op. De 37 omkaderingsmedewerkers gingen met vuilniszakken en prikkers op pad en verzamelden heel wat kilo’s zwerfvuil.

Alle Omkaderingsmedewerkers Gingen Met Vuilniszakken Op Stap En Verzamelden Heel Wat Zwerfvuil

Dienstenthuis Turnhout poetst wekelijks de woning van 7000 gezinnen, maar vorige week trokken we naar buiten en letterlijk de straat op. De 37 omkaderingsmedewerkers gingen met vuilniszakken en prikkers op pad en verzamelden heel wat kilo’s zwerfvuil.

Algemeen Directeur Karolien Vervecken ging zelf ook mee op pad. “Elk jaar verzamelen we met onze omkaderingsploeg voor enkele opleidingsdagen. We zagen in deze zwerfvuilactie een mooie teambuildingskans met als extraatje dan een surplus voor een mooiere omgeving. Dat past perfect binnen onze bedrijfsvisie. We willen een positieve impact hebben op onze regio. Met tewerkstelling maar dus ook met initiatieven zoals deze.”

Onderweg schrokken de collega’s van de hoeveelheid zwerfvuil die er in elke straat te vinden was. Sigarettenpeuken kwamen het meeste voor, maar ook halve autobanden, blikjes en zelfs een onderbroek. “We kregen superfijne reacties onderweg. Iemand onderweg naar het werk, bood ons wat drankjes aan. En daarnaast kregen we ook welgemeende aanmoedigingen en complimenten. Supertof!” klonk het bij de collega’s.

De zwerfvuilactie past in het duurzaam ondernemen beleid van ons bedrijf. Samen met VOKA zijn we vorig jaar gestart met een traject rond het behalen van een officieel charter rond duurzaam ondernemen. “Misschien moeten we eens nadenken of we dit over de ganse Kempen kunnen herhalen met alle collega’s. De impact zal nog veel groter zijn en misschien kunnen we zo ook meer mensen warm maken om vooral geen zwerfvuil achter te laten,” aldus een gemotiveerde Karolien.

Dienstenthuis heeft verder nog grote ambities voor de toekomst. Afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen ziet groeikansen. “We merken dat sollicitanten bewust kiezen voor een tof bedrijf waar ze écht meetellen. We zien meer en meer mensen overstappen van andere bedrijven en dat bewijst dat we onze uiterst mensgerichte visie moeten trouw blijven. In de verdere uitbreidingsplannen zien we ook nog extra kantoren in nieuwe gemeentes, maar die locatiebepaling moeten we nog afronden.”

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag