De onmisbare rol van de dienstencheques-sector in onze maatschappij

– 21 juni 2023 –

Elke dag zijn bijna 150 000 dienstencheque-medewerkers stevig in de weer in minstens zoveel huizen in ons kleine landje. Op 20 juni, Dag van de Thuishulp, worden ze hopelijk allemaal keihard in de bloemetjes gezet door hun werkgever en door al hun klanten.

Dienstenthuis

Binnen ons bedrijf is het een traditie geworden om al die collega’s te verblijden met een attentie, een bloemetje, chocolade of een feestje, maar telkens absoluut wel met het allerbelangrijkste, een welgemeend dankwoord, recht uit ons hart! We zien ze graag, allemaal, en het zijn er 2228 ondertussen.

Let wel, het is een beetje zoals in liefde. Als je je partner het ganse jaar wat links laat liggen, dan is die bos bloemen met Valentijn ook verloren moeite. Je collega’s appreciëren, oprecht, dat is een werk van elke dag! Een wijze raad uit dienstencheque-land!

En we zien gelukkig dat onze klanten ook meer en meer die waardering en vooral ook het respect actief tonen. Daar ben ik blij mee! In vroegere jaren leek het wel ‘bon ton’ om telkenmale te klagen en zagen over de poetshulp en afwezigheden, de kantjes eraf lopen, … om nog maar te zwijgen van ronduit respectloze beschuldigingen en erger.

Ondertussen zien we gelukkig op social media en in andere reacties foto’s van kaartjes, bloemetjes en andere leuke dingen. Yes! Zo hoort! En bij benadering mogen we trouwens niet altijd en algemeen wat vriendelijker zijn tegenover dienstverlenend personeel? Wanneer was de laatste keer dat u enthousiast de dame aan de kassa groette en bedankte of de ober in het restaurant vertelde dat hij het goed heeft gedaan?

De dienstencheques, het is af en toe een thema en iedereen lijkt er een mening over te hebben. Dat mag ook want er vloeit belastinggeld naartoe. En dan wil ik heel overtuigd een grote lans breken voor de sector! De sector zorgt voor 150 000 jobs. En meer nog, ze zorgen ervoor dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en dat talloze anderen meer tijd met hun gezin kunnen doorbrengen, met minder stress door het leven gaan en zo kunnen we nog wel wat voordelen opsommen.

Zelf ben ik gezegend met Heidi en Ana. De ene zorgt voor kreukvrije hemden en het vermijden van stressmomentjes als ik weer eens mijn favoriete outfit zoek voor een presentatie. Ana is dan weer diegene die ervoor zorgt dat al de rest er ‘spic en span’ bijligt. En op die manier blijft er tijd over om te sporten, om kwali-tijd door te brengen met mijn lief, familie en vrienden en nog andere leuke dingen. En dan heb ik nog niet vermeld dat ze ook gewoon veel beter kunnen strijken en poetsen dan ikzelf.

Op deze Dag van de Poetshulp zou ik een spontaan een ode kunnen beginnen zingen, een lofzang aan Ana en Heidi en die 150 000 anderen, ook diegenen die nog niet voor ons bedrijf kozen.

Maar omdat mijn zangkwaliteiten nog minder goed zijn dan die van poetsen en strijken ga ik toch maar op zoek naar een andere fijne attentie en een geschreven ode! Ik hoop dat ze het even hard appreciëren als ik hen.

 

 

 

Tim Klaassen

Tim Klaassen (Afgevaardigd Bestuurder): “Profvoetballer was mijn eerste keuze, maar dat was een beetje te veel gedroomd. Uiteindelijk kwam ik onverwacht in de wondere wereld van de dienstencheques terecht. Een dienstenchequebedrijf leiden is de job van mijn leven. Een speeltuin waarin ik me kan uitleven.”

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag