5400 uren opleiding voor thuishulpen gepland

Dienstenthuis werkt in 2021 en 2022 samen met ESF, het Europees Steun Fonds, voor de verwezenlijking van een opleidingstraject voor alle werknemers met in totaal 5400 opleidingsuren.

Combinatielogo Esf 0

Op pad met EDC

Het project ‘op pad met EDC’ omvat 4 verschillende opleidingen voor thuishulpen. Door opleidingen voor alle medewerkers wil Dienstenthuis hen laten groeien op verschillende vlakken.

Er worden 2 opleidingen rond ergonomie aangeboden aan de thuishulpen. Eén opleiding is voor collega’s die reeds ergonomische klachten (rug, nek, pols,…) hebben en één opleiding ergonomie ter preventie, voor collega’s die nog geen klachten hebben.

De andere opleidingen spitsen zich toe op communicatie. Met een grote evolutie in de digitale wereld, meer en meer communicatie via een app, mail en Facebook, is het belangrijk dat onze collega’s een beetje thuis zijn in die wereld. Dankzij deze opleiding worden hun digitale skills aangescherpt. Daarnaast is er ook een opleiding rond verbindend en respectvol communiceren. Tijdens deze opleiding worden de vaardigheden van de thuishulp uitgebreid en versterkt, waardoor de relatie met de klanten en met collega’s op een fijne manier opgebouwd en onderhouden kan worden.

Voor de opleidingen ergonomie zijn er 650 plaatsen beschikbaar (2600 uren) voor onze collega’s. Voor de opleidingen communicatie zijn er 600 plaatsen (2800 uren) beschikbaar.

Financiële steun ESF

Dit opleidingsproject is mede mogelijk gemaakt door het Europees Steun Fonds. Naast een eigen investering van € 160 000, voorziet het ESF ook een bijdrage van € 160 000 om dit alles te kunnen realiseren.

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag