Dienstenthuis zet verder in op duurzame mobiliteit en breidt haar fietsaanbod aan medewerkers uit met pechverhelping

19 maart 2021

Eén op de drie werknemers van Dienstenthuis, zijnde 320 mensen, gaan dagelijks met de bedrijfsfiets naar het werk. Een hoog aantal, maar het bedrijf wil dit nog verhogen. Een samenwerking met VAB voor pechverhelping en meer elektrische fietsen moeten deze ambitie helpen waarmaken.

VKR06322

Slechts 10% van de werknemers van Dienstenthuis verplaatst zich met de wagen naar het werk. De overige 90% maakt gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Het bedrijf beschikt nu al over 320 bedrijfsfietsen, waarvan 70 elektrisch.

Met de start van de lente wil het bedrijf het aantal fietsers nog verhogen. Daarvoor start het een samenwerking met VAB inzake pechverhelping en wil het de elektrische fiets nog meer promoten.

Koen Umans, afgevaardigd bestuurder van Dienstenthuis Antwerpen licht toe: “Al sinds de start van het bedrijf in 2004 voeren we een duurzaam mobiliteitsbeleid. Een paar jaren geleden hebben we de elektrische fietsen ingevoerd, tot grote tevredenheid van de werknemers. De job van thuishulp is fysiek zwaar, en dan is het een verademing om ’s avonds met een elektrische fiets naar huis te kunnen gaan. Met de samenwerking met VAB willen we het onze werknemers nog gemakkelijker maken. Bij een panne met de fiets onderweg worden ze met slechts één telefoontje gedepanneerd zodat ze hun weg kunnen verderzetten.”

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag