Dienstenthuis, het meest diverse bedrijf van België
Dienstenthuis Antwerpen bestaat dit jaar 20 jaar. Met maar liefst 65 verschillende nationaliteiten vormt de organisatie een sterke, inclusieve gemeenschap die de focust legt op haar meest waardevolle troef: haar 1.040 mensen in alle kleuren, leeftijden en achtergronden. Gedurende 20 jaar zet het bedrijf zich intensief in voor de individuele groei van haar collega’s. Door het aanbieden van taalopleidingen, veiligheids- en ergonomieopleidingen, en onmisbare begeleiding door jobcoaches, streeft Dienstenthuis continu naar het creëren van meer kansen voor haar medewerkers.
En die investering is essentieel, vooral in het licht van de veranderingen op de arbeidsmarkt. “Vroeger was er vaak vraag naar een Vlaamse thuishulp. Nu wordt daar niet meer om gevraagd. We zijn dan ook trots op de rol die we kunnen spelen in het maatschappelijke debat, waarin we klanten aanmoedigen diversiteit te omarmen”, benadrukt Sophie Burm, Algemeen Directeur. “Deze visie weerspiegelt de voortdurende inzet van Dienstenthuis aan een inclusieve en evoluerende arbeidsomgeving.”
Bouwen aan een positieve gemeenschap
Dienstenthuis viert niet alleen diversiteit, maar ook 20 jaar engagement voor mens, milieu en maatschappij. “We streven ernaar meer te zijn dan slechts een dienstverlenend bedrijf. Het zorg dragen voor onze medewerkers en maatschappij staan hoog op onze agenda. Met een fietsenpark van meer dan 350 fietsen zetten we volop in op een groene mobiliteit. Aan onze klanten vragen we om uitsluitend milieuvriendelijke poetsproducten te gebruiken”, deelt Koen Umans, Afgevaardigd Bestuurder. “In het kader van ons 20-jarig jubileum ondernemen we extra initiatieven, zoals het opzetten van lokale sponsordossiers en projecten voor de kinderen van onze collega’s. Zo hopen we het verschil te maken in onze gemeenschap.”
Groeien in een uitdagende sector
De dienstenchequesector mag dan geen eenvoudige sector zijn, maar Dienstenthuis wil zich onderscheiden door haar diversiteit en haar meest mensgerichte aanpak. “Ik word nog altijd blij dat we zoveel mensen aan een mooie job kunnen helpen”, legt Koen Umans uit. “Ondanks de financiële uitdagingen blijft het nu meer dan ooit belangrijk om te investeren in de sector en de mensen die erin actief zijn. Het zorgt tenslotte voor een hoge tewerkstelling van o.a. kwetsbare groepen. We zijn dan ook trots op wat we de afgelopen 20 jaar bereikt hebben en kijken hoopvol naar de toekomst!”