1000ste thuishulp start bij Dienstenthuis Antwerpen

Dienstenthuis, een dienstenchequebedrijf dat thuishulp voorziet aan gezinnen in en om Antwerpen, groeit verder ondanks de ‘war on talent’ die in de sector woedt.

De sector van de dienstencheques staat voor grote uitdagingen als het op het aanwerven van geschikte medewerkers aankomt. Het gebrek aan erkenning voor de job als thuishulp, de berichtgeving in de media rond verloning en ondersteuning, en de misvattingen over de jobinhoud maken het moeilijk om werkzoekenden spontaan warm te maken om bij een dientencheque-bedrijf te gaan werken. Toch slaagt Dienstenthuis Antwerpen er in om haar groei door te zetten en duurzaam aan te werven. Hoe doen ze dat?

Koen Umans, afgevaardigd bestuurder van Dienstenthuis Antwerpen licht toe: “Door onze goede contacten met toeleiders, de mond aan mond reclame van onze eigen thuishulpen en de gedrevenheid en flexibiliteit van ons kantorenteam solliciteren veel kandidaten bij Dienstenthuis. Via deze kanalen vernemen ze dat Dienstenthuis écht inzet op haar mensen, via een duurzaam HR-beleid met persoonlijke ondersteuning, ruime opleidingsmogelijkheden, correcte verloning en flexibele uren. Het doet oprecht deugd dat de kandidaten ons vinden en erkennen, zeker omdat we hiermee ingaan tegen een trend in de sector van dalende aantallen. We zijn blij na twee moeilijke coronajaren terug een groei in te zetten en nu onze duizendste  thuishulp Pema te verwelkomen.”

– Lees verder onder de foto –
Pema 1000ste

Wie zijn de thuishulpen en van waar komen ze?

Natuurlijk is Dienstenthuis fier op de duizendste medewerker, maar ze is niet alleen.  Samen met Pema starten er deze week nog twee andere thuishulpen.

Ook starten er volgende week vier Oekraïense thuishulpen, naast de vijf die al aan de slag zijn. Dienstenthuis investeert met haar project rond tewerkstelling van Oekraïense vluchtelingen sterk in hun integratie. Zij starten met een volledig aangepast opleidingstraject en intensief taalbad.

Dienstenthuis ziet ook steeds vaker dat kandidaten de overstap maken van een ander dienstenchequebedrijf.

De thuishulpen van Dienstenthuis vertellen over hun keuze

De duizendste thuishulp, Pemba Yangshen, ontving bij haar start een warme welkom en een bloemetje. Waarom zij koos voor Dienstenthuis? Dat vertelt ze zelf: “Ik ben heel blij dat ik bij Dienstenthuis kon starten.  Een vriendin van me werkt hier ook.  Ook het kantoor van Deurne heeft me heel goed ontvangen en alles loopt prima.  En bedankt Dienstenthuis voor de bloemetjes!”

Ronald, al 8 jaar werkzaam bij Dienstenthuis, vertelt  als het over de ondersteuning gaat die medewerkers krijgen: “Dienstenthuis is een professioneel bedrijf en je wordt als werknemer zelf bij de kleinste dingen geholpen. Daarom werk ik al 8 jaar bij Dienstenthuis”.

Tot slot horen we van collega Supalak “ik kies voor Dienstenthuis en zij kiezen voor mij, voluit”.  Dat is geen holle slogan maar de duurzame aanpak waarin Dienstenthuis gelooft.  En de groei die ze realiseren bewijst dat dit de juiste aanpak is.

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag