Voordelen dienstencheques

 

✓ Dienstencheques zijn fiscaal voordelig

Wie zijn huishoudhulp met dienstencheques betaalt, heeft recht op een belastingvermindering.

Het aantal dienstencheques dat je fiscaal kan inbrengen is niet gelijk aan het aantal dienstencheques dat je kan aankopen. Per jaar kan je maximum 156 dienstencheques inbrengen. Let op: dit is een persoonlijk fiscaal voordeel en geldt dus per afnemer. Als gezin met twee volwassenen kan je dus 312 dienstencheques fiscaal inbrengen. Ook een meerderjarig inwonend kind kan 156 dienstencheques op zijn of haar fiscale aangifte inbrengen.*

Je belastingvermindering bedraagt 30%. Dat betekent dat je dienstencheque geen 9 euro, maar in werkelijkheid slechts 6,30 euro kost.

(*Iedere afnemer/gebruiker moet een eigen gebruikersnummer hebben bij Sodexo.)

 

✓ Gratis dienstencheques

Vrouwen met het statuut van zelfstandige die na hun moederschapsrust weer aan het werk gaan, krijgen 105 gratis dienstencheques. Dit kan je aanvragen vanaf de 6e maand van de zwangerschap tot 15 weken na de geboorte bij jouw sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen.

 

✓ Jouw huishoudhulp is verzekerd

Als je een beroep doet op huishoudhulp via een erkende onderneming zoals Dienstenthuis is je huishoudhulp verzekerd voor arbeidsongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid op de werkvloer.  

 

✓ Belastingkrediet

Als je dienstencheques gebruikt en je inkomen beperkt is, kan je gebruikmaken van een belastingvermindering via een “terugbetaalbaar belastingkrediet”. Dit fiscaal attest voeg je bij je belastingaangifte.