Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag leren we bij, op die manier ontwikkelen we ons, als werknemer, maar ook als mens. Dienstenthuis juicht zelfontplooiing toe. We maken daarom zoveel mogelijk werk van kwaliteitsvolle opleidingen op maat van onze werknemers. We geven kort een overzicht van wat we allemaal te bieden hebben.
 

Opleiding Ergonomie

Deze opleiding kan elke huishoudhulp gebruiken. Poetsen is zwaar werk en dus erg belastend voor het lichaam. Om fysieke klachten, slijtage aan ge­wrichten e.d. te voorkomen biedt deze opleiding je een groot aantal tips, tech­nieken en strategieën om je lichaam zoveel mogelijk te besparen.
 

Opleiding Valpreventie

Een ongeluk is, helaas, snel gebeurd. Wist je dat ongeveer 1 op de 10 thuishulpen elk jaar een arbeidsongeval heeft? Iedereen bij Dienstenthuis komt daarom in aanmerking voor deze opleiding. In deze cursus leer je alle risico’s verbonden aan je werk kennen. Ook komen er valtechnieken aan bod, voor als het toch eens zou misgaan.
 

Opleiding Communicatie en Assertiviteit

Als huishoudhulp ben je het middelpunt tussen je klanten en je kantoor. Een goede communicatie is hierbij van groot belang. Heb je hier problemen mee of voel je je onzeker bij sommige klanten of situa­ties? Deze opleiding reikt je de gepaste oplossingen aan.
 

Opleiding Veilig Fietsen

Iedereen die zich regel­matig met de fiets naar zijn of haar werk verplaatst, komt in aanmerking om deze opleiding te volgen. De belangrijkste verkeersre­gels komen aan bod, alsook specifieke moeilijke lokale verkeerssituaties. Je gaat samen de baan op en ont­dekt hoe je je veilig in het verkeer beweegt.
 

Poets opleiding

Poetsen is niet gemakkelijk, poetsproducten en mate­riaal zijn voortdurend in verandering. Thuishulpen die nood hebben aan een opfrissing, kunnen deze opleiding goed gebruiken. Je krijgt een overzicht van de beste poetstechnieken, de te gebruiken producten en materialen. Je kan er al je vragen over je poetswerk kwijt.
 

Opleiding strijk

Meer en meer klanten wil­len dat er ook gestreken wordt. Het is echter niet altijd evident om dit in je planning in te passen. Met deze opleiding leer je sneller en efficiënt strijken. Zit je met een specifieke strijkvraag? Hier krijg je ze­ker het juiste antwoord.
 

Opleiding Nabespreking Arbeidsongevallen

Voor deze opleiding kan je je niet opgeven. We hopen ook dat je ze nooit zult moeten volgen! Heb je echter een arbeidsongeval gehad, dan zal je automatisch worden uitgenodigd om hierover in beperkte kring te praten. Wat zijn de gevolgen, zowel op persoonlijk als op werkvlak? Hoe kan je het vermijden? Hoe kijk je er op terug?
 

Stoppen met roken

Heb je er al eens aan gedacht om te stoppen met roken? Of heb je het al vaak geprobeerd maar wil het maar niet lukken? Dienstenthuis hecht veel belang aan gezonde werknemers en wil graag rokers van de sigaret af helpen. Daarom organiseren we een rookstopcam­pagne!

Wat houdt deze campagne precies in? We organiseren vrijblijvend infosessies waarin een tabakologe meer uitleg komt geven over de manier waarop we samen kunnen proberen stoppen met roken. Na deze info kan je beslissen of je werkelijk wil deelnemen aan de rook­stop. Deze is gratis en zal bestaan uit ongeveer 8 groepssessies. Je kan hieraan deelnemen samen mét een buddy, dit kan je partner zijn, een vriend(-in)… In groep stoppen met roken en je laten ondersteunen verhogen de kans op succes!

 

Kom jij ons team versterken?

Solliciteer online!