Dienstenthuis vindt het erg belangrijk dat huishoudhulpen geregeld stilstaan bij hoe ze “veilig werken” beter kunnen implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden. De Internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk is het ideale moment om hier nogmaals bij stil te staan. Enkele vertrouwde acties van de afgelopen jaren zijn de veiligheidsschoenen, veiligheidsopleidingen, veiligheidsfiches en vooral de bekommernis om het werken met ergonomisch materiaal!

Na de sensibilisering rondom het veiligheidsaspect, zetten we dit jaar het andere deel van deze dag in de kijker, de gezondheid! Dit omdat we merken dat vele van onze huishoudhulpen geen, of geen gezonde, tussendoortjes of lunchpakketten meenemen naar het werk. Daarom leggen we op de Internationale dag voor veiligheid & gezond op het werk hierop de nadruk. We informeren onze huishoudhulpen wat gezonde voeding precies met je doet en hoe je efficiënt en met een beperkt budget toch lekker kan eten.

 

Daarom biedt Dienstenthuis in de aanloop naar deze belangrijke dag, kraakverse appels aan, om de bewustmaking te vergroten en onze huishoudhulpen wat te verwennen!

appels ter ere van internationale dag van veiligheid en gezondheid op het werk