Geroosterde tomaten met ricotta op toast

Een gezonde, lichte lunch tijdens deze warme zomerdagen? Geniet van een toast met geroosterde tomaten en ricotta!

 

Ingrediënten (4pers):

 

  • 500 gr gemengde tomaatjes
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el pure ahornsiroop
  • 2 el fijngehakte oregano + extra blaadjes voor erbij
  • 80 ml olijfolie
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 150 gr ricotta

 

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Schep de tomaten met paprikapoeder, ahornsiroop, oregano en 2 eetlepels olie in een kom door elkaar en voeg zout en peper toe.
  • Verdeel alle tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8-10 min in de oven tot de velletjes gaan openspringen en ze gekarameliseerd zijn.
  • Verhit intussen een grillpan op middelhoog tot hoog vuur.
  • Bestrijk de sneetjes brood met de overgebleven 2 eetlepels olie en rooster ze 1-2 min aan elke kant tot ze lichte grillstrepen hebben.
  • Wrijf beide kanten van elke warme toast in met een halve teen knoflook.
  • Besmeer de toast met ricotta, verdeel de tomaatjes erover en bestrooi ze met oregano en zeezout.

Serveer de toast en genieten maar!

Toast tomaat - ricotta