Naam: Maria De Brito Gomes
Kantoor: Berchem
Dossierbeheerder: Nathalie Mertens
In dienst sinds: 15 december 2005
Leeftijd: 50 jaar
Aantal uren per week: 20u
Hobby’s: Hardlopen

Maria, bij het horen van die naam krijgen de kantoormedewerkers van Berchem een gelukzalig gevoel. Sinds 2005 doet zij plichtbewust haar werk. Goedgezind, met een positieve blik vooruit, geeft ze elke dag het beste van zichzelf. En of dat wordt gewaardeerd…

Zelf haar weg gevonden

Zo’n 12 jaar geleden hoorde Maria voor het eerst van het systeem van de dienstencheques. Ze nam de koe bij de horens, zocht en vond zelf haar weg, onder andere via het districtshuis en de werkwinkel, tot bij Dienstenthuis. Bij een aantal klanten van toen is ze na al die tijd nog steeds aan de slag. Dat maakt dat ze met die klanten een zeer sterke band heeft opgebouwd. Door de goede verstandhouding met haar klanten voelt ze zich lekker in haar vel, en wie zich goed voelt, doet zijn werk met plezier, en wie plezier beleeft aan z’n werk, levert ook prima resultaten af.

Onderdeel van elkaars leven

Door de jaren heen leerden ze mekaar niet enkel beter kennen, ook persoonlijke hoogte- en dieptepunten worden onvermijdelijk met elkaar gedeeld. Klanten die verhuizen of renoveren, de geboorte van kinderen, een scheiding of een nieuwe partner, een overlijden… Als huishoudhulp deel je soms lief en leed met je klanten, en omgekeerd.

Onwennig bij nieuwe klanten

Wie jarenlang als huishoudhulp werkt, zal steeds geconfronteerd worden met klanten die wegvallen, door een verhuis, een overlijden, een veranderde situatie… Bij nieuwe klanten is het altijd even zoeken, volgens Maria. Hoeveel ervaring je als thuishulp ook hebt, in het begin is het altijd wat onwennig: een nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe verwachtingen. Maria heeft maar één tip: geef het beste van jezelf, elke keer, en alles komt wel goed.

Ook werken voor Dienstenthuis? Bekijk dan snel onze vacatures!