Naam: Magaly Paredes
Kantoor: Berchem
Dossierbeheerder: Edona Sogojeva
In dienst sinds: april 2006
Leeftijd: 42jaar
Aantal uren per week: 24u

 

Magaly tovert haar breedste glimlach tevoorschijn wanneer haar dossierbeheerder Edona haar verrast met een fameuze bos bloemen. “Zij verdient dit dubbel en dik”, zegt die laatste, “want op Magaly kan je altijd rekenen, zowel wij als haar klanten!”

Poetsen sinds haar 12e

Magaly is een thuishulp van het eerst uur: “Eigenlijk kan ik me geen ander werk meer voorstellen. Ik heb het altijd gedaan – sinds mijn twaalfde – en ik zou ook nooit nog iets anders willen doen. Ik houd ervan om met een vast rooster en vaste klanten te werken. Op die manier bouw je een goede band op met je klanten. Die vervangingen vind ik soms iets minder, maar ik neem ze er graag bij.”

Het verhaal van deze gedreven huishoudhulp gaat dus een heel eind terug: “Ik was nog jong toen mijn vader in Ecuador stierf. Ik ben toen onmiddellijk van school gegaan en bij een gezin gaan werken als thuishulp en kinderoppas. Toen ik 21 was, ben ik met dat gezin mee naar België gekomen. Ik woonde en werkte nog 3 jaar bij hen, tot ik mijn man leerde kennen. Dat gezin heeft me vervolgens geholpen om andere werkposten te zoeken, zodat ik op mijn eigen benen kon staan. Het duurde niet lang toen een vriendin me vertelde van Dienstenthuis: een bedrijf waar ik met en bij mijn eigen klanten kon blijven werken.”

Bewust halftijds

En zie, bijna 12 jaar later gaat Magaly er nog steeds elke dag vol tegenaan. “ Mijn eerste dag bij Dienstenthuis blijft de mooiste. Dat maakte me echt gelukkig. Intussen werk ik bij sommige klanten al heel vele jaren. Ik doe dat bewust halftijds, want mijn kinderen zijn nog klein. Ze kunnen nog niet alleen thuis blijven bijvoorbeeld. Op deze manier kan ik privé en werk dus perfect combineren.”

 

Gouden tip:

Een ideale job om te combineren met kinderen!

 

Ook werken voor Dienstenthuis? Bekijk dan snel onze vacatures!